Wil je een pup?

Als je ons benadert omdat je een pup van onze kennel wilt, verwijzen wij je door naar de NVSW om je op de wachtlijst te laten plaatsen en een voorkeur voor onze kennel op te geven. Als je dan een pup van ons toegewezen krijgt, verwachten we van je dat je een weloverwogen beslissing hebt genomen tot het nemen van een hond en dat je je hebt verdiept in de eigenschappen van  de Friese Stabij.

Van ons kun je ook het een en ander verwachten. De pups groeien binnenshuis op en zullen dus bekend zijn met alle dagelijkse geluiden. De eerste twee weken willen we de rust in het nest bewaren maar daarna is iedereen van harte welkom. Zo komen er veel mensen en kinderen over de vloer. Na een week of drie mogen de pups in de tuin en de laatste weken gaan we met ze op stap zodat ze wennen aan de auto, andere honden, geluiden buitenshuis, mensen, een riempje, enz.

Gezamenlijk met de nieuwe eigenaren zullen we kijken welke pup het beste bij hen past. We nemen de wensen van de eigenaren serieus maar gaan er wel vanuit dat wij de pups beter hebben leren kennen en dus beter kunnen inschatten wat de beste keuze is. We komen er in overleg wel uit.

De pups gaan met 7 à 8 weken naar de nieuwe eigenaar. Ze zijn dan ingeënt, ontwormd en gechipt. Met een beetje geluk zijn ze zelfs al “krantzindelijk”.

Wij stellen het zeer op prijs als we na een aantal maanden een keer op bezoek mogen komen om te kijken hoe het gaat. Ook organiseren we ongeveer na een half jaar een nestwandeling waarvan we hopen dat alle honden aanwezig zullen zijn.

De NVSW houdt tweemaal per jaar nestkeuringen tijdens de fokkersdagen. De pups, vaderhond en moederhond worden hiervoor uitgenodigd om individueel en als nest gekeurd te worden. Dit is belangrijke informatie voor ons als fokker en voor de NVSW. We leggen vast in het koopcontract dat je daarbij aanwezig zult zijn.

 

 

 

Friese Stabij kennel Fan it Liemerspoort