Dagboek fjirde nest

18 maart 2016

Onze Fenna Tredde fan it Liemerspoort is op 18 en 20 maart gedekt door Aike fan č Grűn Dollers, NHSB-nummer 2900038.

15 april 2016

Een echo heeft uitgewezen dat Fenna drachtig is. Nu maar afwachten tot rond 19 mei.

1 mei 2016

De werpkist is opgezet. Kan Fenna vast wennen.

21 mei 2016

Na een dag puffen is om 10:30 uur Aike geboren. Een flinke knaap waar Fenna erg van schrok. Dit is haar eerste nakomeling en meteen eentje van 370 gram! Toen werd het stil…… Fenna werd rustig, geen weeën, helemaal niets. Terwijl wij zeker wisten dat er minstens nog eentje in moest zitten. Wij hoopten zelfs op vier. Uiteindelijk een spuit piton opgehaald bij de dierenarts en toegediend. En gelukkig, een half uur later was daar het teefje. Een ons verschil met grote broer: 270 gram. Het is een klein maar prachtig nest. Fenna moest even wennen aan haar rol als moeder. Maar gelukkig krijgt ze les van oma Maika en leert ze snel. De pups drinken goed en zijn tevreden. De rust is (eventjes) weergekeerd.

27 mei 2016

Het gaat fantastisch goed met moeder, Nora en Aike. Oma Maika is een goede oppas en Fenna vindt het prima dat ze regelmatig even langs komt om te checken.

Fenna is goed hersteld en is weer steeds meer de gekke vrolijke hond die ze is. Af en toe gaat ze al buiten de kist op een eigen plekje liggen. Vol vertrouwen dat ze het nest wel even alleen kan laten. En dat kan ook. De pups zijn tevreden, rustig en lekker warm.

 

De pups zijn binnen een week al bijna verdubbeld in gewicht. Er is dan ook meer dan genoeg te eten. Ze doen niet anders dan slapen en aan de tap hangen!

Gisteren en mooi “gevecht” gezien. Ze lagen allebei aan de tap maar Aike wou liever de tepel van Nora. Het kleine ding laat zich niet wegjagen; hij kreeg hem niet!

5 juni 2016

Nora had het eerst haar oogjes open maar Aike volgde snel. Vandaag voor het eerst ontwormd. En allebei flink boven de kilo. Wat gaat het hard!

20 juni 2016

Moeder en pups doen het goed! Gisteren voor de tweede keer ontwormd. En we zijn begonnen met vleespap. Nou, dat lusten ze wel! Oogjes en oren doen het ook goed. Ze reageren als je ze roept of fluit. Het zijn al echte hondjes om te zien en niet meer van die buikschuivende walrusjes. De dag bestaat uit eten, slapen, spelen. Dus we hebben de ren opgezet en zo kunnen ze zelf in en uit de werpkist klimmen. Het gaat nog een beetje wankel maar met de dag zie je ze sterker worden. Ook hebben ze al kennisgemaakt met hun nieuwe baasjes die niet kunnen wachten tot het zover is dat ze mee kunnen.

30 juni 2016

Vandaag zijn de pups gechipt. Ging heel goed. Morgen mogen we met het span naar de dierenarts voor de eerste controle en de inentingen. Dus vandaag hebben we ze in de reisbench in de auto gezet om ze laten wennen.

Het allerleukste vinden ze het om buiten te spelen. Dikke pret met elkaar, maar ook met mama en oma.

Inmiddels eten ze vier keer per dag vlees en drinken ze nog een toetje bij mama. De geweekte brokjes vinden ze echt niet lekker maar af en toe een hard brokje om te oefenen gaat prima.

1 juli 2016

Op naar de dierenarts. Ze krijgen de eerste inentingen en ook de eerste controle. Alles is gaat. Moeder en pups gedragen zich voorbeeldig.

6 juli 2016

Voor het eerst aan de riem mee naar buiten. Spannend hoor. Ze maken kennis met de trein, kinderen en andere honden. En wat doen ze het goed! We zijn supertrots op dit span.

16 juli 2016

En dan is de dag aangekomen dat ons fjirde nest uitvliegt. Wat hebben we van ze genoten, die lieve Nora en Aike. Een heerlijk stel om voor te zorgen. Zeker deze laatste week. We waren vrij en hadden dus alle tijd om heerlijk met ze op stap te gaan. Ze gaan open en vrij naar de nieuwe baasjes toe. Ze komen zeer goed terecht!

Huisbezoeken

Wat ontzettend leuk om die twee boefjes weer terug te zien. Duidelijk verschil tussen reu Aike en teefje Nora. Aike al een stoere vent in de dop en Nora een klein meisje. Allebei lekkere vrolijke ondeugende pups.

Nestwandeling

Met het hele span aan de wandel. Moeder Fenna, vader Aike, de kleintjes  Aike en Nora (die niet meer zo klein zijn), oma Maika en zus van Nora; Amy. Wat een heerlijke bende bij elkaar. Onmogelijk om een mooi portretje te maken. Zoveel energie met elkaar. Nieuwe kans bij de fokkersdag op 28 oktober 2017.

Fokkersdag 28 oktober 2017

Met het nest weer bij elkaar op de keuring. En zoals verwacht met twee van die mooie pups: allemaal goedgekeurd! Trotse fokkers!  Klik hier voor het keuringsverslag.

Friese Stabij kennel Fan it Liemerspoort

Fokkersdag

28 oktober 2017

Nestwandeling

Januari 2017