Dagboek twadde nest 2011

 

Zaterdag 26 maart 2011

Maika is op 26 en 27 maart 2011 gedekt door Spyke. Ze hebben elkaar uitgebreid het hof gemaakt gevolgd door een geslaagde dekking. Maika groeit goed en gedraagt zich reuze zwanger. De werpkist staat al klaar. Op naar 28 mei.

Zaterdag 28 mei 2011

Zes prachtige pups zijn geboren! Moeder en pups maken het uitstekend en zijn lekker aan het bijkomen.

00:34 uur  -  Duke (rood) - 360 gram

01:08 uur  -  Ari (paars) - 320 gram

02:03 uur  - Syb (geel) - 290 gram

02:10 uur  -  Sylke (roze)  -  290 gram

02:34 uur  -  Diecke (turqoise)  - 310 gram

03:13 uur  -  Liefke (groen)  -  300 gram

Zondag 29 mei 2011

Moeder en pups hebben het goed gedaan de eerste nacht.

Dinsdag 31 mei 2011

Het gaat ontzettend goed. Maika durft het nest zo af en toe te verlaten in het vertrouwen dat het goed gaat met haar kroost. De staartjes zwiepen er al aardig op los.

Woensdag 1 juni 2011

De eerste pup heeft de pond gehaald: Duke!

Zaterdag 4 juni 2011

Niet eten maar …..; de pups zijn binnen een week in gewicht verdubbeld. Ze doen ook nog niet anders dan eten en slapen. Bij de meesten beginnen de oortjes los te komen van de koppies.

Woensdag 8 juni 2011

Ja….. we zien echt de oogjes een beetje opengaan. Ook zien we steeds meer dat de pups hun achterpootjes gaan gebruiken. Het begin van lopen is er!

Zaterdag 11 juni 2011

Wat gebeurt er veel op het moment. Alle oogjes zijn open en het piepen wordt steeds meer blaffen. Vandaag hebben ze hun eerste wormenkuur gehad. Ook het lopen gaat steeds beter. En alleen maar slapen en drinken, wordt veel slapen en drinken maar ook een beetje stoeien en donderen.

Zaterdag 18 juni 2011

Het is een enerverende dag geweest. Vandaag voor het eerst even uit de kist. Dat moest wel want inmiddels kunnen ze prima zonder de hulp van mama Maika plassen en poepen. Dat betekent dat de kist meerdere malen per dag schoongemaakt moet worden door ons. En wat is de wereld dan ineens groot!

Vanavond hebben we een bordje pap voor ze gemaakt om te kijken of ze er al aan toe zijn dit te eten. De foto’s spreken voor zich; wat een smeerboel! Maar lekker!!

Zondag 19 juni 2011

Tussen alle bezoekjes door nemen we even de tijd om wat foto’s te nemen. Kijk maar bij de individuele pagina’s. Maika bemoeit zich ermee en gaat er lekker bij liggen. Kijk maar bij Liefke en Gelske.

Maandag 20 juni 2011

De kist wordt te klein voor zoveel drukte en steeds vaker klimt een pup uit de kist. Dus hebben we de ren opgezet en daar kun je ravotten!

Pap eten gaat geweldig. Ze eten allemaal zelfstandig en dat gaat goed. Kijk maar op de foto’s en de weegtabel onderaan.

Vrijdag 24 juni 2011

Vrijdag in de loop van de middag begon Maika borstontsteking te ontwikkelen. We hebben het even aangekeken maar zijn toch vrijdagavond naar de dierenarts gegaan. Ze heeft antibiotica gekregen en omdat we er snel bij waren, sloeg dat ook meteen aan. Het gaat nu gelukkig goed al heeft Maika niet altijd meer zin om te voeden. Geen probleem want de pups zijn dol op de pap. Van brinta zijn we al overgegaan op vleespap.

Zondag 26 juni 2011

Vandaag is het feest want de pups gaan voor het eerst naar buiten. Het is spannend voor ze maar als ze eenmaal letterlijk en figuurlijk de drempel over zijn is het één groot feest. Aan het einde van de dag hebben ze door dat ze nu zelf kunnen bepalen wanneer ze naar buiten willen of weer de kist of de ren in. En dat alles onder toeziend oog van Maika die haar kroost goed in de gaten houdt.

Vanaf nu nemen we iedere keer een pup mee op de arm als we een klein rondje met Maika gaan lopen. Zo hebben ze al kennisgemaakt met auto’s die langsrijden, spoorbomen die dicht gaan en treinen die voorbij razen.

Vrijdag 1 juli

Vader Spyke sr. met baasje Loek komen eens even kijken hoe het met de nazaten gaat. Spyke moet even wennen maar uiteindelijk wil hij zelfs in de ren.

Donderdag 7 juli 2011

Het zijn bijzondere dagen voor de pups. Ze zijn overgegaan van vleespap naar geweekte brokjes. Ze krijgen benchtraining en ze zijn met de auto naar de dierenarts geweest voor de eerste inentingen. De dierenarts is tevreden met zulke mooie gezonde pups!

Gewicht:

Duke - 2980 gram

Ari - 2910 gram

Syb - 2950 gram

Sylke -  3070 gram

Diecke - 2920 gram

Liefke  -  2750 gram

 

Vrijdag 8 juli 2011

Socialiseren dat doen we: vandaag waren de pups van harte welkom in de klas van Daan. Zoveel kinderen die willen knuffelen. De oooooh’s en aaaaah’s zijn niet van de lucht.

Het was een drukke dag want vandaag zijn ze ook gechipt.

Dinsdag 12 juli 2011

Tjonge jonge we blijven aan het ruimen. We hebben last van estafette-diarree. Maar we zijn er bijna doorheen want we zijn bij pup nummer 6!

Zo af en toe hebben ze een halsbandje om en dat kriebelt me toch.

Vandaag lekker gekluift aan kauwstaafjes. Dat is lekker!

Vrijdag 15 juli

We hebben met Aike (reu van het earste nest) en zijn baasje Josette afgesproken in het Horsterpark. Wat heerlijk om al die hondjes te zien rennen met die flapperende oortjes. En heel goed voor ze om kennis te maken met andere honden.

Zondag 17 juli 2011

Mevrouw H. Postma en Ieke Stemerdink van de NVSW zijn geweest voor de nestinventarisatie. De pups zijn goedgekeurd.

Dinsdag 19 juli 2011

We zijn begonnen met wandelen aan de riem en dat is helemaal niks als je alle vrijheid gewend bent. Wat beter bevalt zijn de runderoren. Dat is pas lekker!

Donderdag 21 juli 2011

En dan is de dag aangebroken dat de pups het nest gaan verlaten. Vandaag gaan Ari en Sylke met hun nieuwe baasjes mee. Toch weer even slikken maar we hebben er het volste vertrouwen in dat alle pups goed terecht komen. Tot ziens op huisbezoek!

Zaterdag 23 juli

Vandaag is Duke opgehaald. Morgen gaan Syb en Liefke en dinsdag Diecke als laatste.

Dinsdag 26 juli

Diecke heeft als laatste het nest verlaten. Van de anderen weten we inmiddels dat het goed gaat met ze en dat ze beginnen te wennen. Een goede start van een nieuw leven. Wij wensen alle families met hun hondjes heel erg veel plezier toe! Tot ziens!

Vrijdag 30 december 2011

We hebben de nestwandeling gehouden in hondenlosloopgebied Sysselt in Ede. We hadden veel geluk met het weer dus het is een prachtige wandeling geworden. Het was een dolle boel met zoveel mensen en zoveel honden. Alleen Liefke kon er helaas niet bij zijn. Het was voor vader Spyke en moeder Maika af en toe een beetje te druk want die vijf hebben een tomeloze energie. Ze groeien allemaal goed en zien er prachtig uit. Wat zijn we trots op ons Twadde Nest! En wat was het leuk om ze allemaal samen te zien.

Zaterdag 27 oktober 2012

Vandaag is het fokkersdag in de Hanzehal in Zutphen. Het twadde nest wordt gekeurd. Vader, moeder en de zes nakomelingen zijn aanwezig. Het is geweldig om iedereen weer te zien. Zie hier voor het keuringsrapport. Loek Rieter (eigenaar Spyke, de vaderreu) en wij hebben vol trots staan kijken en genieten van deze prachtige honden. Goed gedaan Maika en Spyke!

Zondag 27 oktober 2013

Het was tussen alle regenachtige dagen in een prachtige herfstdag om een kennelwandeling te houden. Het losloopgebied Sysselt in Ede is daar een mooie plek voor. Honden uit het earste, twadde en tredde nest waren er en de vaderreuen. Heerlijk om de honden en de baasjes weer te zien en erg bijzonder dat er nog steeds honden zijn die ons herkennen.

Friese Stabij kennel Fan it Liemerspoort

Nestwandeling

30 december 2011

 

Fokkersdag

27 oktober 2012

Kennelwandeling

27 oktober 2013