Maika Fan ‘t Saksenhiem, NHSB 2625523

Friese Stabij kennel Fan it Liemerspoort

Maika is op 22 september 2006 geboren uit een nest van zes pups, vier teefjes en twee reutjes. Moeder is Babke-Wapke Fan ‘t Saksenhiem van Maria Heijmink en vader is Jesse Buck Fan ’t Essenerfjild van Frieda Dieleman.

 

De ochtend dat we Maika mochten ophalen waren we zo vroeg dat we nog een kwartiertje in de auto hebben staan wachten voordat we Millingen a/d Rijn binnenreden. We konden echt niet meer wachten.

 

Maika heeft een puppycursus bij de Hondenwerker in Zevenaar gevolgd, meteen gevolgd door de vervolgcursus en daarna Jacht voor Beginners onder leiding van Brigitte Elsman uit Duiven. Hoewel baas en hond dit met veel plezier hebben gedaan, is Maika niet uitgegroeid tot een echte jachthond. Wat wel is overgebleven is het enorme plezier in water.

 

Tijdens de clubmatch van 2007 kreeg Maika de beoordeling “veelbelovend” en werd ze uitgeroepen tot “beste pup”. En dat tijdens een eerste show voor haar en voor ons!

 

Tijdens de clubmatch van 2011 kreeg Maika de beoordeling “uitmuntend” en werd ze eerste in de open klasse van de teven. Vervolgens werd ze ook eerste van alle klassen en kunnen we haar “beste teef Stabijhoun van de Kampioenschapsclubmatch 2011” noemen.

 

Tijdens de clubmatch van 2012 kreeg Maika de beoordeling “zeer goed”. De combinatie Daan-Maika is succesvol: ze wonnen de Kind/hondshow!

 

Wij fokken volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Stabij– en Wetterhounen (NVSW). Om te mogen dekken moet de hond aan bepaalde eisen van de NVSW voldoen. De uitslag van de heupfoto moet minimaal HD-C zijn en dat was ook zo. De hond moet geïnventariseerd zijn en de hond moet minstens tweemaal een kwalificatie hebben behaald (zeer goed of uitmuntend) op een clubmatch of tentoonstelling onder een voor het ras bevoegde keurmeester. Dat laatste was geen probleem voor Maika. Zij heeft steeds “uitmuntend” gehaald.

 

Maika heeft inmiddels drie nestjes gekregen: zie onder earste, twadde en tredde nest.